Prohledat tento blog

pondělí 19. prosince 2011

Viktoria zná soupeře pro Evropskou ligu. Dokáže vzdorovat Schalke v čele s Raúlem?


Atraktivnějšího soupeře si snad ani nemohli přát. Snad jen oba Manchestery by byly pro fanoušky ještě silnějším lákadlem, tak či onak, Viktoria Plzeň se postaví do cesty mužstvu světového formátu. V jarním souboji o osmifinále Evropské ligy totiž vyzve slavné Schalke 04. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Schalke táhnou hlavně ofenzivní esa Raúl González a Klaas-Jan Huntelaar. Pozornost fotbalových příznivců se bude upírat především směrem k živoucí španělské legendě Raúlovi, který prožil téměř celou sportovní kariéru v dresu „bílého baletu“ a v současnosti září v týmu z Gelsenkirchenu. Na soupisce plzeňského soupeře najdeme také jméno českého středopolaře Morávka. Pokud si plzeňští borci přenesou euforii ze závěru souboje s Milánem, tak by se nemuselo jednat o neřešitelnou překážku. Sám kapitán Benedikt Höwedes bezprostředně po losování uznal kvality českého šampiona.

Bylo by však naivní favorizovat Vrbův tým. Schalke letos v Bundeslize šlape jako hodinky a na třetí příčce ztrácí pouhé tři body na vedoucí Bayern Mnichov. Především sobotní duel mezi Schalke 04 a v tabulce pátým Werderem Brémy zchladil optimismus českých fanoušků. Domácí vyprovodili Werder pěti brankami, nezadržitelný Raúl se blýskl hattrickem.

Celek z Gelsenkirchenu pravděpodobně zavítá do Štruncových sadů, kde úspěšně proběhla rekonstrukce stadionu. Teď zbývá přesvědčit UEFU o kvalitě nového stánku. Pokud se tak stane, zažije západočeská metropole opravdový fotbalový svátek.

První duel je na programu 16. února 2012, odveta se hraje o týden nato v Gelsenkirchenu.

Žádné komentáře:

Okomentovat