Prohledat tento blog

středa 7. prosince 2011

Potrestané minely a heroický finiš. Tak se narodila remíza Plzně s Milánem


Klobouk dolů, vážení! To, co předvedli fotbalisté Viktorie Plzeň s AC Milán, je skutečně hodné obdivu. Ještě v 88. minutě prohrávala parta okolo Pavla Horvátha 0:2, nakonec ale dotáhla duel k remíze 2:2! Závěr z říše snů a velkolepé loučení s Ligou mistrů. Plzeňští tak připravili ten nejhezčí dárek trenéru Pavlu Vrbovi, který včera oslavil osmačtyřicáté narozeniny.

Západočeši ve své derniéře v nejslavnější soutěži zatlačili zpočátku italského giganta na svou polovinu, ale defenziva hostů pracovala naprosto bezchybně. Naneštěstí po půlhodině přišla Plzeň o dirigenta útočných manévrů Jiráčka, který si poranil kotník.

Přesto v závěru prvního dějství zahrozili Pilař a Čišovský, avšak hostující svatyně odolala. A právě Čišovský, nešťastník z tuzemských duelů s Příbramí a Bohemians, se neslavně zapsal i do osudu tohoto zápasu.

V 47. minutě propadl v souboji jeden na jednoho s Patem a brazilský kouzelník hravě překonal i Marka Čecha. A další černá chvíle plzeňského stopera měla ještě přijít. O pouhou minutu později prohrál hlavičkový souboj a brazilský duet Robinho-Pato proměnil domácí zadáky v solné sloupy.

Šokovaní červenomodří se ale nevzdali. Petržela orazítkoval boční tyč, dorážející Kolář stál v ofsajdu. O několik minut později stál osud i proti Ďurišovi. Bezmocnost, bezradnost, smutek. To vše jistě cítili domácí borci.

Kdo by v té chvíli předpověděl tak fantastický finiš Viktorie? Jenže devízou Plzně jsou „tři O“ - oddanost, odhodlání a obětavost. V 89. minutě se přes Daridu dostal balon k Marku Bakošovi a ten jej předložil střelci Bystroňovi jako na zlatém podnose. A při hektické, strhující hře vabank se trefil slovenský internacionál Ďuriš a korunoval tak historický úspěch plzeňské kopané. Pět minut, které se zapíší do historie plzeňského fotbalu zlatým písmem…

Ve velkém stylu a za aplausu dvacetitisícovek nadšených fanoušků se loučí Viktoria Plzeň s Ligou mistrů. Mise, která začala 12. července v arménské metropoli Jerevanu a skončila parádním vzdorem italskému velkoklubu. Plzeň zanechala v soutěži rozhodně pozitivní dojem a co víc, výhrou v Minsku nad Borisovem si zajistila vstupenky do jarní části Evropské ligy!

Žádné komentáře:

Okomentovat