Prohledat tento blog

pondělí 12. prosince 2011

Dušan Andrašovský nastoupil v dresu Plzně. Po pěti letech


Hokejová Plzeň hlásí návrat ztraceného syna. 34-letý slovenský forvard Dušan Andrašovský se po pěti letech vrátil na západ Čech a ve svém staronovém působišti zatím rozhodně nezklamal. V pátek nastoupil po vleklém zranění kolene poprvé po několikaměsíční pauze a hned přispěl k výhře Indiánů nad poslední Mladou Boleslaví 4:1. A včera se již prosadil i gólově, když poslal perfektní Strakův pas za záda Kováře a přispěl k vítězství Západočechů v Budvar Aréně.

„Byl jsem nervózní jako malý kluk,“ přiznal po utkání navrátilec do sestavy. Andrašovský řádil tehdy ještě v dresu Lasselsbergeru v tandemu se Strakou, jenomže s Josefem, který nyní působí v ruském Čerepovci. V neděli si užil spolupráci s jiným Strakou, a to Martinem, po jehož vybídnutí se trefil v extralize poprvé od sezony 2008/2009.

Dravý slovenský štírek vystřídal po odchodu z Plzně Pardubice, Zlín a Košice, aby se oklikou usadil zpět v západočeské metropoli. S Košicemi slavil zisk mistrovského titulu.

Náčelník Straka tak přivábil do plzeňské kabiny další zajímavou posilu. Po Marušákovi, Vykoukalovi, Pletkovi či Hornovi přichází další světem protřelý borec, který by měl pomoci Indiánům na cestě za úspěchem. Už v letě zamířili do Plzně Svoboda, Kaberle, Duda či Kratěna.

Před Indiány nyní stojí zcela nová výzva – během reprezentační přestávky totiž nevyráží na vánoční nákupy, ale do Rakouska k pokračování turnaje European Trophy, jehož základní fáze se odehrála v létě a nyní se blíží rozhodující chvíle turnaje. Ve čtvrtfinále vyzve Straka & spol. švédskou Luleu, evropskou konfrontaci okusí i Pardubice a Mountfield. Pokud nevyrážíte podpořit plzeňské borce přímo do Rakouska, nalaďte v pátek 16. prosince stanici Sport 1.

Žádné komentáře:

Okomentovat