Prohledat tento blog

neděle 18. prosince 2011

Indiáni se do semifinále European Trophy nepodívají, rozhodly nájezdy


Až penaltový rozstřel rozsoudil hokejisty Plzně a švédské Luley v nervydrásajícím souboji o semifinále European Trophy. Indiáni ve vídeňské Albert Schultz Eishalle opticky přehrávali soupeře od polárního kruhu, přesto nakonec smutní. Švédské Vikingy poslal do semifinále nájezd Johana Harjua a evropská mise Indiánů je tak u konce.

Porážka modrobílých završila černý pátek českých zástupců. České Budějovice zdecimoval sedmi brankami finský Jokerit Helsinky a do semifinále se nepodívají ani v extralize rozjeté Pardubice, které se musely sklonit před místním Salzburgem v čele s brankářskou legendou Marty Turcem.

Přitom Straka & spol. si místy vytvořili tlak, zatlačili houževnatého soupeře do těžké defenzivy, ale v cestě stála překážka jménem Rautio. Švédský brankář kapituloval během dramatického večera pouze jednou, když jej překonal parádní ranou Kovář. Ještě předtím ale vedl aktuálně čtvrtý tým Elitserien po rychlém výpadu Toniho Koivista.

Diváci v Albert Schultz Eishalle se rozhodně nenudili, zejména v poslední periodě se hra přelévala ze stany na stranu a k vidění byly útočné manévry před oběma brankami, ale nerozhodné skóre nikdo nezměnil. A tak došlo k loterii v podobě samostatných nájezdů. Tam si plzeňští střelci dokonale vylámali zuby na hrdinovi utkání Rautiovi, a tak zmrazil plzeňské naděje jediným úspěšným pokusem Johan Harju.

Indiáni si alespoň spravili chuť ve včerejší bitvě s Mountfieldem, kterou musely znovu rozhodnout až samostatné nájezdy. Modrobílí bojovníci tahali po celý duel za kratší konec provazu, prohrávali 0:2 a 2:4, ale v samotném závěru opět ukázali svou neutuchající víru a dovedli utkání ke zdárnému konci.

Definitivní tečku za působením v turnaji napíšou Jelínkovi svěřenci večerním zápasem s Pardubicemi, ve hře je konečné páté místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat