Prohledat tento blog

pondělí 30. ledna 2012

V bratrovražedném souboji Kovářů se nakonec smál plzeňský Jan


Po čtvrté s Mountfieldem, po třetí vítězně. Tak vypadá letošní bilance Straky & spol. v soubojích s nebezpečnými Jihočechy. První duel letošního ročníku sice ovládly Budějovice, ale v ostatních případech se radovali hokejisté Plzně. Naposled včera, kdy v dramatickém představení v ČEZ Aréně zvládli dramatický finiš a zvítězili 3:2 po prodloužení. Indiáni tak stabilizovali svou pozici na druhém místě extraligové tabulky.

Bitvy Plzně s Mountfieldem jsou již pravidelně okořeněny bratrským soubojem Kovářů. A právě mladší Jan se výrazně zapsal do osudu včerejšího utkání. Ale pěkně popořadě…

Po nezáživném začátku udeřil z první vážnější akce Stránský a rozjásal více než šest tisícovek přítomných. O chvíli nato předvedl one-man-show navrátilec Kratěna, jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel. V patnácté minutě ale kapituloval Jakub Kovář podruhé po dorážce Radka Dudy. Plzeňský enfant terrible se tímto gólem udržel na špici kanadského bodování soutěže. Jenže dvoubrankový náskok modrobílým na výhru v regulérní hrací době nestačil.

Jihočeši měli připravenou bleskovou odpověď a Langhammer kuriózním gólem snížil. Indiáni pak stěží bránili těsné vedení, ale osm minut před závěrečnou sirénou překonal Mazance Červený.

A tak dospělo nervydrásající utkání až do prodloužení, kde vzal osud zápasu do svých rukou Jan Kovář a parádní ranou do šibenice se pasoval na plzeňského hrdinu. Bitva sousedů v tabulce vyzněla lépe pro Plzeň, která slaví po výhře 3:2 v prodloužení.

Žádné komentáře:

Okomentovat