Prohledat tento blog

pondělí 23. ledna 2012

Do bitvy se Schalke zbývá pětadvacet dnů. Věříte v postup Plzně?


Start vyřazovací části Evropské fotbalové ligy se blíží mílovými kroky. Už jen pětadvacet dnů a Plzeň zažije opravdový fotbalový svátek – ve Štruncových sadech totiž vzplane tolik očekávaná bitva mezi plzeňskou Viktorií a hvězdným Schalke 04. Dokážou Vrbovi svěřenci spolknout velké německé sousto?

Schalke je v současnosti zdaleka nejdiskutovanější pojem mezi plzeňskými fans. Celek sídlící v Gelsenkirchenu drží v Bundeslize v současnosti třetí příčku za vedoucí dvojicí Bayern Mnichov, Borussia Dortmund jen kvůli horšímu skóre. Schalke spoléhá především na smrtící tandem Raúl, Huntelaar a zejména hrající španělská legenda budí u soupeřů značný respekt. Uhlídat hvězdné duo tak bude zřejmě alfou a omegou plzeňského úspěchu.

Co se postupových nadějí českého mistra týče, většina fanoušků se vyslovila pro postup Plzně, v jiných anketách zas až tolik optimističtí fandové nebyli (například na aktuálně.cz). Jednotně nevidí šance Plzně ani odborníci.

Plzeňský kádr nedávno prožil exodus reprezentantů Jiráčka a Pilaře, jejichž absence se může výrazně projevit.

Červenomodří si dosud v zimní přípravě zahráli se Sokolovem nebo Duklou (oba duely skončily smírně), nyní ale vyzvou soupeře evropských kvalit. Nejprve se utkají v přátelském zápase s rumunským FC Otelul Galati, následují duely s Novgorodem a Wroclawí. A poté už na ostro proti německému gigantovi…

Žádné komentáře:

Okomentovat