Prohledat tento blog

úterý 17. ledna 2012

Kde letos skončí Straka & spol.?


Jak zastavit rozjeté Indiány? Tuto otázku si v posledních týdnech jistě kladou soupeři hokejové Plzně. Parta okolo fantoma Straky po slabším vstupu do soutěže nabírá na obrátkách. I díky kontumaci duelu v třinecké Werk Aréně neprohrála Plzeň již dvanáct utkání v řadě, poslední porážku v regulérní hrací době utrpěla v Litvínově dokonce 23. listopadu!

A poslední výsledky Indiánů? Ty rozhodně budí respekt... Modrobílí rozdrtili kladenské rytíře 7:2, budějovický Mountfield 6:4 a výhru v nastaveném čase si odvezli i z horkého pardubického ledu. A v neděli 15. ledna před kamerami České televize zdeptali bezzubé liberecké šelmy rekordním vítězstvím 10:4!

Vítězná série se odrazila i do tabulky Tipsport extraligy, kde se dosud neotřesitelná pozice Sparty na špici chvěje v základech… Pražané se stále drží na první příčce, tu však budou bránit proti plzeňským nájezdníkům v dnešním šlágru čtyřicátého kola. Pokud nezastavitelná plzeňská mašinérie zvládne dnešní duel, pak se bude minimálně do pátku vyhřívat na extraligovém výsluní.

Plzeňský management během posledních měsíců výrazně posílil kádr a na výkonech Indiánů je to znát. V létě zamířili do krajské metropole Svoboda, Kaberle, Duda či Kratěna, v průběhu rozjeté sezony Marušák, Vykoukal, Pletka, Andrašovský nebo Modrý.

V kombinaci s dravým mládím se Straka & spol. nezadržitelně řítí vpřed… Vydrží konstantně rostoucí forma do poslední čtvrtiny soutěže a především, do vyřazovacích bojů? Odpověď přinese až čas…

Žádné komentáře:

Okomentovat