Prohledat tento blog

středa 4. ledna 2012

Plzeň vykročila do nového roku rázně, přehrála Spartu


Hokejisté extraligové Plzně mají za sebou vydařený vstup do nového roku. Nejen že ve včerejším šlágru ligy smetli pražskou Spartu, navíc si polepšili o další tři body, aniž by nastoupili na led… Ptáte se, jak je to možné? Odpověď zní kontumace duelu s Třincem! Za Slezany totiž neoprávněně nastoupil junior Pavlík a Plzeň tak získává další tři body, přesto že ve Werk Aréně padla 0:3.

A když připočteme včerejší destrukci Sparty, tak se dosud neotřesitelná pozice Pražanů na špici tabulky najednou chvěje v základech.

Hosté přijeli do ČEZ Arény s vizitkou pěti vítězných zápasů v řadě, ale Indiáni je přivítali rychlým náporem a brankou z hole Andrašovského. Slovenský navrátilec inicioval také druhou trefu, když pronikl do pásma hostů a jeho pas přetavil ve svůj premiérový zásah v extralize junior Havlíček.

Sparta sice korigovala v závěru prvního dějství střelou Philippa, ale v utkání tahala za kratší konec provazu. Chvíli po polovině zápasu se opět prosadilo nově složené trio Andrašovský-Havlíček-Dvořák. Posledně jmenovaný propálil sparťanského gólmana parádní ranou z otočky.

Lídr soutěže ale ještě jednou zvedl hlavu. V dvojnásobné početní převaze rozebral plzeňskou obranu a Tenkrát vykřesal pro hosty jiskřičku naděje.

Tu však sfoukl nekompromisním blafákem Američan Johnson ve 43. minutě. Necelých šest tisícovek fanoušků pak burácelo „dejte jim bůra“ a jejich přání vyplnil minutu před závěrečnou sirénou Hanzlík.

Straka & spol. tak poprvé v ročníku přehráli vedoucí celek soutěže a ukončili jeho vítěznou sérii. A co víc, na čelo tabulky ztrácí pouhé čtyři body!

Žádné komentáře:

Okomentovat