Prohledat tento blog

úterý 7. června 2011

Tenistka Hlaváčková vystoupala na vrchol


24-letá tenistka Andrea Hlaváčková se zapsala zlatým písmem do tenisové historie. Sympatická rodačka z Plzně dobyla v Paříži po boku s partnerkou Lucií Hradeckou grandslamový titul ve čtyřhře. Ve finále porazil český pár indicko-ruskou dvojici Sania Mirzaová, Jelena Vesninová po setech 6:4 a 6:3.

Při cestě za senzačním vítězstvím přehrály Češky takové dvojice jako Záhlavová-Strýcová, Benešová nebo druhý nasazený pár Peschkeová, Srebotniková. Právě toto česko-slovinské duo loni hrálo ve městě nad Seinou finále, tam však nestačilo na sestry Williiamsovy. A právě absence silné sesterské dvojice pomohla české dvojici, která se musela v předchozích dvou ročnících sklonit právě před uměním sester Williamsových.

Hlaváčková s Hradeckou tak navázaly na 11 let starý titul Jany Novotné se Švýcarkou Hingisovou, ryze český pár se v Paříži naposledy radoval v roce 1990 (Novotná vyhrála spolu s Helenou Sukovou). Sehraná česká dvojice si k prvenství z Prahy, Bad Gasteinu a Brisbane připsala jednoznačně nejcennější společný triumf.

Žádné komentáře:

Okomentovat