Prohledat tento blog

pondělí 20. června 2011

Hurá do Evropy!


Netrpělivě čekali na tuto chvíli. Fotbalisté Viktorie Plzeň se před několika hodinami dozvěděli jméno první překážky na cestě do vytoužené ligy mistrů - Pjunik Jerevan. Tento arménský klub se postaví českému mistrovi ve druhém předkole milionářské soutěže. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

Pjunik Jerevan získal ve své bezmála dvacetileté historii třináctkrát arménský titul, v předkole ligy mistrů však nikdy nepřekonal metu druhého předkola... Mezi nejzvučnější opory soupeře patří arménský sniper Manučarijan, který v minulosti oblékal dres Ajaxu Amsterdam. Osmatřicetiletý kapitán Hovsepjan má na kontě už 120 reprezentačních startů.

Vysněný postup do hlavní soutěže nejslavnější fotbalové ligy rozhodně nemusí být pro českého šampiona utopií. Viktoria jistě nenarazí na Bayern Mnichov, Arsenal, Benficu Lisabon či Villarreal, kteří se utkají v takzvané nemistrovské části vyřazovacích bojů.

Z možných soupeřů do třetího a čtvrtého předkola budí zřejmě největší respekt skotský mistr Glasgow Rangers, bohaté pohárové zkušenosti má také FC Kodaň. I řada dalších potencionálních soků má nesporné kvality, avšak pro Plzeň by nemuselo jít o neřešitelnou překážku...

Jména potencionálních soupeřů Viktorie pro další kola:

Bate Borisov (Bělorusko)
Maccabi Haifa (Izrael)
Dinamo Záhřeb (Chorvatsko)
Rosenborg Trondheim (Norsko)
Partizan Bělehrad (Srbsko)
Apoel Nikósie (Kypr)
Krakov (Polsko)
Sturm Graz (Rakousko)

Žádné komentáře:

Okomentovat